TARVA

Sängstomme, furu/Lönset, 150×200 cm (59×78 3/4”). TARVA sängram är ett modernt exempel på skandinavisk möbeltradition – enkel design och obehandlat trä. Ett tidlöst uttryck blandas fint med en mängd andra stilar och möbler.

Produktdetaljer
Om du oljar, vaxar, lackar eller betsar den obehandlade massiva träytan blir det mer hållbar och lättskött. Den slitstarka massiva furan har naturliga variationer i ådring, färg och struktur, vilket ger varje del ett unikt utseende. Det finns gott om plats under sängen för förvaringslådor – perfekt för att förvara extra täcken och kuddar. Du kan enkelt dammsuga under sängramen för att hålla utrymmet rent och dammfritt. 28 lagerlimmade lameller anpassar sig efter din kroppsvikt och ökar madrassens smidighet.

Designer IKEA of Sweden/K Hagberg/M Hagberg

Artikelnummer 891.985.16b

Bra att veta

 • SKORVA mellanbalk ingår i priset men förpackas separat. Det krävs för bäddramens stabilitet och för att hålla madrassen på plats.
 • Sängbotten med ribbad ingår i priset men förpackas separat.
 • Skapa extra förvaringsutrymme under säng med RÖMSKOG underbäddsförvaringsbox.
 • Madrass och sängkläder säljs separat.

Material & skötsel
Material

Sängstomme
Massiv furu
Mittstödbalk
Galvaniserat stål
Lamellbädd
Sängbottnar: Lager- limmad träfaner, Pappersfolie, Limplast som beläggning
Band: 100 % polypropen
Lamellhållare: Syntetgummi
Sängbotten: Bokplywood, Björkplywood

Skötsel

 • Torka rent med en fuktig trasa.
 • Torka torr med en ren trasa.

Hållbarhet & miljö
Sängstomme
Förnyelsebart material (trä). Vi har tydliga krav på allt virke vi använder, bland annat förbud mot illegalt avverkat virke. Till 2020 vill vi att allt vårt trä ska komma från mer hållbara källor, definierade som certifierat eller återvunnet.

Mått

 • Längd: 209 cm (82 1/4 tum)
 • Bredd: 160 cm (63 tum)
 • Höjd fotgavel: 32 cm (12 5/8 tum)
 • Höjd på sänggavel : 92 cm (36 1/4 “)
 • Madraslängd: 200 cm (78 3/4″)
 • Madrasbredd: 150 cm (59″)

Vår syn på trä
Trä är det material som oftast förknippas med IKEA-möbler, och av goda skäl. Det är förnybart, återvinningsbart, hållbart, åldras vackert och det är en viktig del av vårt skandinaviska designarv. På IKEA tror vi att trä, hämtat på ett ansvarsfullt sätt, är en viktig förändringsfaktor för att minska klimatet. 2012 satte vi ett mål att 2020 skulle vårt virke komma från mer hållbara källor. Vi är glada att kunna meddela att vi har nått detta mål och idag är mer än 98 % av virket som används för IKEA-produkter antingen FSC-certifierat eller återvunnet.

Skogar är avgörande för livet på jorden
Skogar bidrar till att upprätthålla balans i atmosfären, renar luften som vi andas och är en del av vattnets kretslopp. De ger näring till den biologiska mångfalden av vilda djur och ger hem åt ursprungsbefolkningen som är beroende av skogar för sitt uppehälle. 90 % av växt- och djurarter som lever på planeten behöver skogar för att överleva. De tillhandahåller källor till mat, bränsle, timmer och många andra ekosystemtjänster som vi litar på. Genom att anskaffa cirka 19 miljoner m3 rundvirke per år från ett 50-tal länder, har IKEA en betydande inverkan på världens skogar och träindustrin och ett stort ansvar för att positivt påverka hur trä kommer in. Ansvarsfull träförsörjning och skogsförvaltning säkerställer att behoven hos människor som är beroende av skog tillgodoses, att företag kan arbeta hållbart, att skogens ekosystem skyddas och den biologiska mångfalden förbättras.

100 % trä från mer hållbart källor
På IKEA arbetar vi med strikta industristandarder för att främja ansvarsfullt skogsbruk. Vi tillåter inte något virke i vår leveranskedja från skogsområden som är olagliga eller innehåller höga bevarandevärden eller från skogsområden med sociala konflikter. Innan de börjar arbeta med IKEA måste leverantörerna visa att de uppfyller IKEA:s kritiska krav på träinköp. IKEA kräver att alla leverantörer ska hämta virke från mer hållbara källor (FSC-certifierat eller återvunnet trä). Alla leverantörer granskas regelbundet och leverantörer som inte uppfyller kraven måste genomföra omedelbara korrigerande åtgärder. Genom att arbeta tillsammans med våra leverantörer är vi stolta över att kunna meddela att vi har nått vårt mål för mer hållbara källor, som vi siktar på att uppnå till 2020. Idag är mer än 98 % av virket som används för IKEA-produkter antingen FSC-certifierat eller återvunnet. .

IKEA Forest Positive Agenda för 2030
När trycket på världens skogar och de omgivande ekosystemen ökar på grund av ohållbart jordbruk, utbyggnad av infrastruktur och illegal avverkning, det är dags att ta ett ännu mer helhetsgrepp för att skydda och stödja dessa viktiga resurser för kommande generationer. IKEA Forest Positive Agenda för 2030 syftar till att förbättra skogsförvaltningen, förbättra den biologiska mångfalden, mildra klimatförändringarna och stödja rättigheterna och behoven för människor som är beroende av skogar över hela leveranskedjan och driva innovation för att använda trä på ännu smartare sätt. Dagordningen fokuserar på tre nyckelområden: • Att göra ansvarsfull skogsförvaltning till norm över hela världen. • Stoppa avskogning och återbeskogning av förstörda landskap. • Att driva innovation för att använda trä på smartare sätt genom att designa alla produkter från första början för att kunna återanvändas, renoveras, återtillverkas och så småningom återvinnas.

Vi åstadkommer mer genom att arbeta tillsammans
I många år har IKEA samarbetat med företag, regeringar, sociala grupper och icke-statliga organisationer för att bekämpa skogsförstöring och avskogning och öka volymen och tillgängligheten av virke från ansvarsfullt skötta skogar både för vår egen leveranskedja och utanför. Vi är på en resa för att förbättra den globala skogsförvaltningen och göra ansvarsfull träförsörjning till industristandard, vilket bidrar till att bygga motståndskraftiga skogslandskap och förbättra den biologiska mångfalden.

Material
Vad är massivt trä Massivt trä är ett av våra favoritmaterial och är en del av vårt skandinaviska arv. Det är också ett tidlöst material med många användningsområden. Oavsett träslag är det hållbart, vackert, förnybart och återvinningsbart. Vi strävar efter att använda denna råvara så smart och effektivt som möjligt för att undvika slöseri – och vi investerar även i anläggningar och logistik så att vi kan öka användningen av återvunnet trä. På så sätt kommer varje träd till nytta det lilla extra.