De 12 mest populära IKEA-produkterna genom tiderna

Att äga IKEA-möbler är praktiskt taget en övergångsrit för millennials som lämnar sina studenthem och par som delar den första lägenheten. Företaget släpper cirka 2 500 nya produkter årligen, men sedan det svenska monteringsfärdiga möbelföretaget grundades 1943 har några favoritprodukter dykt upp och klarat tidens tand. Poäng-fåtöljen har precis firat sin 40-årsdag, medan en Billy-bokhylla säljs var tionde sekund någonstans i världen. Vi bad IKEA att peka oss mot företagets mest populära produkter genom tiderna. Dessa är inte nödvändigtvis de mest sålda överlag – det är svårt att beräkna det eftersom inte alla produkter säljs internationellt och vissa har en begränsad utgåva – utan snarare de mest sålda produkterna i en rad olika kategorier, som fåtöljer eller sängramar.

12. Ribba-ramar gör dina foton och konst poppar.
Enkelhet är en av de främsta designprinciperna på IKEA, och Ribba-ramserien bevisar det. Ribba-bågar finns i en mängd olika storlekar och i svart, vit och stålgrå.

11. Färgrik-muggen är den typiska kaffekoppen.
Den vita färgrik-muggen i stengods passar till alla köksfärger – enkel och enkel. Dessutom går du inte sönder banken genom att ersätta den om en kraschar på golvet.

10. Klippan loveseat passar små budgetar och mindre lägenheter.
Klippan-soffan, som sträcker sig drygt 70 tum, klämmer in i de flesta skokartonglägenheter. Den finns i vitt, grått och karamell. Om du gör en tuff fläck kan du köpa ett ersättningsskydd för så lite som 29 USD.

9. Docksta-bordet fullbordar ett minimalistiskt kök.
siluett. Den vita finishen gör att ett eklektiskt sortiment av stolar eller dekorationer sticker ut.

8. Ektorpsoffan är byggd för att hålla.
Små detaljer som de starka sömmarna, utbytbara klädseln och vändbara sittkuddar gör Ektorpsoffan hårdare för att tåla många års användning. Dessutom ger de skum- och polyesterfiberpackade sittdynorna bra stöd.

7. Lack-bordsserien saknar knappast stil.
“Basic” är inte en dålig sak när det kommer till IKEAs framstående bordsserie. Bord, som varierar i storlek och proportioner, finns i en mängd olika färger och ytbehandlingar. De är lätta så att du enkelt kan flytta dem och feng shui ditt vardagsrum om och om igen.

6. Stockholmsmattorna tillför en explosion av färg till alla rum.
Stockholmsmattorna tillverkas för hand i textilcentra i Indien som ger bra arbetsvillkor och rättvisa löner, enligt IKEA. De är också bedårande och finns i rutiga och picknickfiltliknande mönster.

5. Rens fårskinnsmatta ger värme in i ditt hem.
IKEAs vita fårskinnsmatta ber om att bli slängd framför en öppen spis och hoprullad. Det är oemotståndligt mjukt. Ullen är smutsavvisande och slitstark, men kan inte tvättas i maskin.

4. Kallax-hyllserien blev omedelbart en klassiker.
Internet flippade ut när IKEA lade ner allas favorithylla, Expedit. Men det är tillbaka med ett nytt namn (Kallax) och en snygg ny design. Kallax hyllor, som finns i flera storlekar, är hållbara tack vare en reptålig yta och rundade hörn som gör dem mindre smärtsamma att stöta på.

3. Sängramsserien Malm effektiviserar sovrummet.
En millennials första lägenhet är inte komplett utan en Malm sängstomme. Malmen finns i två smaker: en som höjer madrassen högt från golvet och en annan som inkluderar förvaring.

2. Poäng-stolen säljer 1,5 miljoner enheter per år.
Poäng-stolen skapades av den berömda japanska designern Noboru Nakamura och är en av de mest ikoniska IKEA-produkterna genom tiderna. Den firade nyligen sin 40-årsdag med en ram i begränsad upplaga och sex nya omslag. Stil, kvalitet och ett överkomligt pris hjälpte Poäng-stolen att stå sig genom tiderna.

1. Bokhyllan Billy är den mest förekommande IKEA-möbeln.
En Billy bokhylla säljs var 10:e sekund, enligt New York Times. Varför? Det talar direkt till IKEA:s etos av enkelhet som gör företaget till en global framgång. Billy-bokhyllan kan också växa med sin ägare över tid. Nya hyllor kan läggas till när ditt bibliotek expanderar, och det finns i en mängd olika höjder, bredder och ytbehandlingar.

De 16 bästa och mest bekväma sofforna att handla online 2022

Jag letade i flera år efter den bekvämaste soffan, och efter min långa resa känner jag att jag kan varje soffa utantill. Om du letar efter en ny finns jag här för att hjälpa till att göra det enkelt. Även om det finns tusentals alternativ att handla online, är det mycket lättare sagt än gjort att hitta din exakta matchning. Min idealiska soffa måste ha rätt storlek, bra kvalitet, snygg och, naturligtvis, bekväm. För att hjälpa dig att inspirera dig att hitta rätt val för ditt hem, sammanställde jag en lista över mina 16 favoriter, inklusive prisvärda soffor; lädersoffor; och soffor för de bästa små utrymmena.

Vad man ska leta efter när man köper en soffa
Även om jag trodde att virtuell möbelshopping kunde vara svårt, visar det sig att massor av av återförsäljare har snabba leveransalternativ, enkla returer och överkomliga priser som helt enkelt inte går att slå. Du kommer att vilja begränsa dina behov: vill du ha en klassisk tresits siluett eller en stor soffa eller en bäddsoffa för de extra gästerna? Tänk på vem som kommer att använda den och storleken på ditt rum. Det finns också materialet — vill du ha prestandatyg som är gjort för att vara slitstarkt, elegant sammet, klassiskt läder eller luddig bouclé? Allt kan bero på om du har barn eller husdjur. Slutligen är priset viktigt. Framöver kan du handla alternativ från prisvärda märken som Amazon och Wayfair, såväl som designernamn som Lulu och Georgia och Hay. Här är en detaljerad guide för allt du behöver veta om att köpa en soffa.

Vad ska man leta efter i en kvalitetssoffa som håller?
Det finns så många olika saker att leta efter när du köper en investeringsdel som en soffa. Jag skulle rekommendera att tänka på tyger, som ull, linne, läder eller sammet, som traditionellt är mer hållbara, och bonuspoäng om det finns ett alternativ för någon form av prestandatyg, som i allmänhet tål mer slitage. Generellt sett, om en soffa är på den fastare sidan, är den mindre benägen att hänga, och om det finns någon form av minnesskum i soffan är det ett gott tecken på att den håller. Dessutom, även om jag inte gillar att spela favoriter, finns det ett par märken som jag helt litar på, som West Elm och Maiden Home, som jag vet gör hållbara plagg av hög kvalitet.

Fortsätt läsa för att se de 16 val jag älskar och skulle rekommendera. Min personliga favorit är Albany Park Kova Sofa ($3 520, ursprungligen $ 4 700), som faktiskt också är en redaktörs favorit. Hitta din match framåt.

— Ytterligare rapportering av India Yaffe